Начало / Новини / Номинирай най-изявените млади лидери на България за 2016 година
Номинирай най-изявените млади лидери на България за 2016 година

Номинирай най-изявените млади лидери на България за 2016 година

2 мин

В България живеят изключително дейни млади хора. Това са личностите, които посвещават живота си и даряват своето време на каузи, за които си струва да се бориш. Те не се примиряват със статуквото и всекидневно работят за общото благо, за да може да живеем в едно по-добро общество. Те са пример за младите, но тях не ги показват по медиите всеки ден. Те са лидери в техните сфери или общества и променят държавата ни всеки ден към по-добро.

За втора поредна година имам честта да съм част от организацията на годишните награди „Най изявените млади личности на България“ (Ten Outstanding Young Persons – TOYP) на JCI Bulgaria. Целта на TOYP е формално да признае заслугите на хора, които изпъкват в определени области и да предостави примери за подражание на младите хора в България и света.

А вие сещате ли се за такива хора? Ако познавате изявени и амбициозни млади лидери, сега е моментът да ги номинирате!

Номинациите ще се приемат до 25 март 2016 г., като номинираните трябва да са млади българи между 18 и 40 години с българско гражданство и имат доказани постижения в една от 10-те категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината;

Победителите ще бъдат избрани от авторитетно жури, съставено от изтъкнати личности от различни сфери на обществото ни, които ще оценяват участниците по определени критерии. Отличените млади хора, ще получат своите призове на официална церемония в София през месец май.

Победителите в конкурса на национално ниво ще бъдат номинирани за международното състезание, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в Квебек, Канада през есента на 2016 година.

През 2015 година София Калинова е сред 10-мата наградени на първите годишни награди „Десетте най-изявени млади личности на България“, отличена в категорията „Хуманитарно и доброволческо лидерство“.

По-късно бива отличена и на световно ниво и става част от „Десетте най-изявени млади личности на света за 2015 година“ като номинираните са над 200 кандидата от цял свят.

Сред носителите на това отличие през годините са били Елвис Пресли, Джон Кенеди, Джеки Чан, Антъни Робинс и други световноизвестни личности.

Повече подробности за инициативата, категориите и изискванията може да намерите на официалния сайт на TOYP Bulgaria.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/toyp-2

Повече информация за Петър Дяксов

Петър Дяксов
Бизнес и социален предприемач, мениджър и специалист по дигитален маркетинг. Той е основател и управител на IT фирмата Tendrik, която предлага цялостни решения за бизнеси онлайн. През свободното си време, той активно се занимава с организирането на различни обществени и социални инициативи, като вицепрезидент на JCI Bulgaria. Той също така участва в провеждането и воденето на много обучения и семинари за предприемачество, маркетинг и личностно развитие.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*