Начало / Новини / JCI търси 10-те най-изявени млади лидери на България
JCI търси 10-те най-изявени млади лидери на България

JCI търси 10-те най-изявени млади лидери на България

2 мин

JCI България стартира за пръв път у нас световноизвестния проект “Ten Outstanding Young Persons” – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът има амбицията да се провежда всяка година и цели да отличи млади лидери, които изпъкват със своите качества в избрани от тях области и които могат да послужат за пример на младите в целия свят.

Номинациите ще се приемат до 30 април 2015 г. чрез попълване на електронен формуляр. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и които имат доказани лидерски постижения в една от десетте категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината.

Първоначалната селекция на кандидатурите ще бъде извършена от екипа на JCI, съгласно поставените изисквания. Одобрените номинации ще преминат през оценката на специално жури, а десетте най-забележителни, преуспели и амбициозни млади хора, допринесли значително за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония.

Победителите ще бъдат номинирани и за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе в Каназава, Япония, по време на Световния конгрес на JCI през ноември тази година.

Повече подробности за TOYP Bulgaria, категориите и изискванията за номинация, можете да намерите на официалния сайт на програмата.

За JCI

JCI Bulgaria е национален клон на Junior Chamber International – международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, обществото и културата, международната дейност и обученията.  JCI е създадена през 1944 година, в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в над 115 държави. В България JCI съществува от 2010 година с локални секции в София, Пловдив, Варна и Русе. 

За TOYP

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г., като през годините концепцията за конкурса преминава през редица трансформации. От 1983 година наградите започват да се провеждат и в държавите, където има официални представителства на JCI. С наградата TOYP са отличени световно известни личности като Елвис Пресли, Джаки Чан, Джон Кенеди и Хенри Кисинджър. Ако вие искате да се наредите ред тези имена или да предложите някой изявен лидер, можете да номинирате само до 30-ти април.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/toyp

Повече информация за Петър Дяксов

Петър Дяксов
Бизнес и социален предприемач, мениджър и специалист по дигитален маркетинг. Той е основател и управител на IT фирмата Tendrik, която предлага цялостни решения за бизнеси онлайн. През свободното си време, той активно се занимава с организирането на различни обществени и социални инициативи, като вицепрезидент на JCI Bulgaria. Той също така участва в провеждането и воденето на много обучения и семинари за предприемачество, маркетинг и личностно развитие.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*