Начало / Новини / Hello Tomorrow в България: За едно по-добро бъдеще
Hello Tomorrow в България: За едно по-добро бъдеще

Hello Tomorrow в България: За едно по-добро бъдеще

4 мин

Hello Tomorrow идва в България

София, 16.02.2015 г. – За пръв път България е домакин на едно от най-интересните бизнес събития на годината – състезанието за иновативни технологии Hello Tomorrow Kick-Off Sofia, част от глобалната инициатива на Hello Tomorrow. То ще се проведе на 16ти февруари от 19:30 ч. в Централния военен клуб в гр. София. На събитието представители от областите предприемачество, инвестиции и наука ще участват в панелна дискусия на тема Пътят на иновациите – от идея до значимо начинание.

Финансирани области

Това международно състезание за стартиращи компании, посветено на иновативните технологии, ще селекционира 30-те най-вълнуващи иновативни и технологични проекта от цял свят в 6 области:

  • Хранителна индустрия и земеделие
  • Транспорт и мобилност
  • Суровини и производство
  • Здравеопазване
  • Енергетика и околна среда
  • Информационни технологии

След успешното първо издание през 2014 година, през 2015 Hello Tomorrow очаква още повече студенти и ученици, изследователи и предприемачи, предлагайки награден фонд от 175 000 евро под формата на парични възнаграждения без вземане на дялово участие в замяна. Освен парична подкрепа, форматът тази година, който се провежда в периода от февруари до юни, ще осигури на стартиращите компании менторство, достъп до допълнително финансиране и световно медийно поле за изява.

“Изключително щастливи сме да подновим надпреварата, този път в глобален мащаб. Убедени сме, че бихме могли да мултиплицираме позитивния ефект върху общественото благосъстояние, породен от иноваторите по цял свят, подпомагайки техните проекти финансово и чрез персонално менторство.”
Ксавие Дюпорте, Основател на Hello Tomorrow

Критерии за кандидатстване

Основните критерии за подбор на кандидатстващите са:

  • Проектите (продукти или услуги) трябва да бъдат основани на иновативна технология
  • Организацията трябва да е на не повече от 2 години
  • Спечелени финансирания на стойност по-малка от 250 000 евро

За да сме сигурни, че най-добрите проекти от цял свят ще вземат участие, се организират събития на местно ниво в 40 града по света, от Лос Анджелис до Бангалор и от Лима до Рим. Предприемачите, които желаят да се присъединят към Hello Tomorrow Global Challenge 2015 могат да кандидатстват на този адрес до 28ми февруари 2015 г.

Големият финал

В България “Hello Tomorrow” съществува благодарение на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) – НПО, промотиращо предприемачеството, лидерството и aктивното гражданско общество.

Големият финал на състезанието ще се проведе по време на конференцията Hello Tomorrow 2015 на 25-26 юни в Cité des Sciences & de l’Industrie /Градът на науката и промишлеността/, в Париж. По време на събитието, всички 30 избрани полуфиналисти ще се състезават за петте награди от 15 000 евро и голямата награда от 100 000 евро, чрез кратко представяне на техния проект пред публика от 2 000 човека, включително подбрано жури от международни експерти.

Hello Tomorrow е неправителствена организация, основана във Франция, която свързва амбициозни иноватори от всички възрасти и области – от наука и технологии, до бизнес и инвестиции. Сред основните ѝ цели е да изгради мрежа от лидери и да даде възможност на тези, които се осмеляват да "изградят бъдещето" чрез технологични иновации. В над 45 държави в света, на 5 континента, Hello Tomorrow свързва амбициозни иноватори от всички възрасти и области - от наука и технологии, до бизнес и инвестиции, чрез своята световнa общност (5000+ стартъпа и проекта и над 100 ментори и експерти), глобално стартъп състезание и международна конференция (с над 100 водещи лектори и 4000 участници).

Партньори на Hello Tomorrow в световен мащаб са:
Orange (Global Challenge Спонсор), Air Liquide (Спонсор в областта Енергетика и околна среда), Inria, Michelin (Спонсор в областта Транспорт и мобилност), Axa, Roche (Спонсор в областта на Здравеопазването) Airbus (Суровини и производство), Janssen, Inra, Institut Pasteur, GDF Suez, Universcience, Vinci Energies, Total, Île-de-France.

Билети за събитието в гр. София можете да откриете тук

Повече информация може да намерите на www.hello-tomorrow.org
Последвайте ни: @hellotmrc & #HTC2015

За контакти:
Михаела Савова
bulgaria@hello-tomorrow.org

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/hello-tomorrow

Повече информация за Теменужка Панайотова

Теменужка Панайотова
Член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | Бакалавър по "Бизнес администрация и икономика" в Американския Университет в България | Mагистър по "Бизнес анализ" в Warwick Business School | Опит в предприемачество, консултантство и комуникации | Вярва в желанието за промяна и развитие като път към успеха.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*