Начало / Новини / Entrepregirl спонсорира момичета да започнат собствен бизнес
Entrepregirl спонсорира момичета да започнат собствен бизнес

Entrepregirl спонсорира момичета да започнат собствен бизнес

1 мин

За втора поредна година конкурсът Entrepregirl търси момичета между 16 и 25 години с интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите, за да им помогне да стартират своя компания. Желаещите могат да се включат в надпреварата със свои проекти в периода 21 януари - 13 март 2015г.

В края на месец март жури ще обяви носителката на наградата, която включва стипендия за обучение в алтернативната ЕмБиЕй (aMBA) програма на Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно бизнес менторство и едногодишно членство в Български център на жените в технологиите.

Статистиката сочи, че едва 15% от стартъпите в България са основани от момичета. Entrepregirl е опит да се постигне баланс в предприемаческата среда. Конкурсът е и част от усилията ми да бъдат преодолени стереотипите за това, кое е „мъжка” и кое „женска” сфера на образование или професия, коментира Саша Безуханова, основател на Български център на жените в технологиите. Конкурсът се организира по нейна инициатива и е вдъхновен от наградата Digital Woman of Europe, която тя получи през 2013г от Нели Крус, вицепрезидент на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика (2010-2014).

Проектите на участничките ще бъдат оценявани от Безуханова и екип от професионалисти с опит в предприемачеството, сред които Надежда Дерменджиева, Вера Петканчин, Радостина Бойчева, Мирослав Джоканов, Антон Ценов и Славка Станкова.

Повече информация за конкурса и условията за участие можете да намерите на www.entrepregirlbg.com и на www.bgwomeninict.org

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/jIXV

Повече информация за Мирена Руменова

Мирена Руменова
Журналист с опит в онлайн медии и телевизии | Автор на публикации, филми и репортажи | Завършва бакалавърската си степен по "Журналистика" в СУ | Неуморим търсач на думи, хора и истории.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*