Начало / Новини / CEED Global Conference: Младите лидери на новото време
CEED Global Conference: Младите лидери на новото време

CEED Global Conference: Младите лидери на новото време

2 мин

На 14 април в София Тех Парк се състоя 10-тото юбилейно събитие на CEED, конференция, на която нашият екип имаше удоволствието да присъства. Конференцията събра на едно място предприемачи и лидери от цял свят, които обмениха идеи и дадоха повече от 1-2 полезни съвета на участниците.

От създаването си преди 10 години събитието е показало впечатляващи резултати. Повече от 17 000 предприемачи от цял свят, които имат качествата и уменията да създадат и управляват бизнес, са участвали на конференциите. Според организаторите най-голямото постижение през тези години е присъединяването на над 30 000 предприемачи и хора, занимаващи се с бизнес към глобалната мрежа.

Николай Ярмов, създател на CEED, и Питър Рихи, глобалният директор на CEED са хората, заради които конференцията се провежда в България. Ето какво ни сподели Николай по време на събитието:  Много се радвам, разбира се, че имаме и последователи – такива като Start It Smart, ABLE. Хубаво е, че екосистемата расте и първоначално бяхме сами, сега ни е по-весело,че имаме повече партньори.“ Според него, светът принадлежи на младите хора, лидерите на новото време, Те виждат с други очи света, защото виждат новите технологии, светът е коренно променен вече, случват се много нови неща и човек сам не може да навакса всичко, освен ако няма добра мрежа от партньори, от приятели и познати. Така че мисля, че младите са тези, които имат повече ресурс и време, за да поддържат по-голяма мрежа от контакти“.

По време на събитието участниците имаха възможност да научат какво ще направи един бизнес успешен след 10 години,  какви са трудностите, с които се сблъсква всеки поел по пътя на предприемачеството, струва ли си да се провалиш, за да успееш, и върху какво трябва да се концентрираме, за да развием себе си, бизнеса и екипа в следващото десетилетие.

Марияна Хаманова, директор на Cleantech Bulgaria, говори за качествата, които водят до успех в днешно време– „Постоянство, целенасочени усилия и труд са най-важни за успеха. За да постигнеш нещата, в които вярваш, трябва да си постоянен и да умееш да чакаш- не винаги нещата стават бързо и веднага.“

За финал ви оставяме с думите на Николай: Съветът ми към младите предприемачи е да не се страхуват, да поемат риск, да бъдат проактивни, да не чакат някой да дойде да ги вземе за ръката и да им покаже какво да правят, а просто да опитват, да тестват, да не се страхуват от провали и да продължават напред.

За още новини, събития и интересни статии за лидерството и предприемачеството, следете сайта на leadership.bg и се запишете за месечния ни бюлетин.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/xZXB

Повече информация за Теменужка Панайотова

Теменужка Панайотова
Член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | Бакалавър по "Бизнес администрация и икономика" в Американския Университет в България | Mагистър по "Бизнес анализ" в Warwick Business School | Опит в предприемачество, консултантство и комуникации | Вярва в желанието за промяна и развитие като път към успеха.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*