Начало / Новини / ABLE Mentor отвори кандидатстването за осми сезон на програмата за развитие на ученици от 10-ти и 11-ти клас
ABLE Mentor отвори кандидатстването за осми сезон на програмата за развитие на ученици от 10-ти и 11-ти клас

ABLE Mentor отвори кандидатстването за осми сезон на програмата за развитие на ученици от 10-ти и 11-ти клас

3 мин

Срокът за кандидатстване на ученици и ментори е 6-ти октомври

Кандидатстването за поредния осми сезон на първата програма за индивидуално менторство на ученици от 10-ти и 11-ти клас е отворено, обявиха организаторите. Тази есен ABLE Mentor ще се проведе отново напълно безплатно за участниците в седем града в страната като това са София, Варна, Благоевград, Казанлък, Карлово и Пазарджик. Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Менторската програма

Участниците в ABLE Mentor работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца, като могат да избират между три направления – личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива.

Целта на програмата е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие като междувременно създава незабравими приятелства и дълготрайни контакти.

За младите професионалисти менторството дава възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците, както и да развиват лидерския си потенциал, а също и да се срещнат с интересни хора в обширната мрежа на програмата.

Малка част от проектите, започнали в програмата, са литературен клуб за млади автори „Отвъд кориците“, модна колекция с фолклорни мотиви, насочена за работещата жена - Moryana Style, и платформата за помощ при кандидатстване след 7-ми клас School Generator.

Как се кандидатства

Кандидатстването става на сайта на програмата ablementor.bg до 6-ти октомври като е необходимо менторите да изпратят CV, а след това и да се явят на интервю, като целта е да се гарантира добрата работа и взаимодействие в менторските двойки.

За да бъде валидна кандидатурата им, учениците пък трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с техните интереси и желания, и най-вече какъв проект искат да развиват в рамките на програмата.

Повече информация можете да намерите на уебсайта на инициативата или на Facebook страницата им.

За ABLE Mentor

ABLE Mentor започва през 2014 г. като проект за групово менторство в няколко училища в София, като основната цел е кариерно ориентиране. Инициативата е насочена към установения масов проблем на ниска информираност и затруднението на българския ученик да вземе решение за посоката на продължаване на образованието си. Заради ниската ефективност на този формат, ABLE Mentor се преобразува в тримесечна програма за индивидуално менторство. В тази си форма до момента тя се е провела в осем града и в нея са взели участие повече от хиляда участника в ролята на ученици и ментори.

За ABLE

Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е неправителствена организация, създадена от участници в програмата на младите български лидери (BYLP). Мисията на ABLE е да подкрепя предприемачеството в България, както и да насърчава развитието на активно гражданско общество. Асоциацията има над 200 членове със създадени над 40 компании, които активно работят за осъществяването на положителна промяна в България. Освен ABLE Mentor, асоциацията организира и награди за предприемачество в страната и на регионално ниво – Central European Startup Awards, както и други проекти.

За контакти:

Николай Николов, nnikolov@ablebulgaria.org, 0884 076 691

За повече информация:

Официална страница: www.ablementor.bg

Следете ни във Facebook: https://www.facebook.com/ABLEMentor/

Кои са ABLE: www.ablebulgaria.org

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/YM9u

Повече информация за Теодора Иванова

Теодора Иванова
Адвокат | Медиатор | Лектор | Член на УС на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | Завършила магистратура по право в СУ със специализация в университет Еразмус, Ротердам, Холандия I Специализация по предприемачество в Бабсън Колидж, САЩ | Силно вярва в думите на Наполеон Бонапарт, че „Лидерът е търговец на надежда.”.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*