Начало / Новини / ABLE Mentor набира участници за втория си сезон
ABLE Mentor набира участници за втория си сезон

ABLE Mentor набира участници за втория си сезон

2 мин

Кандидатстването за ученици и ментори е отворено до 4 октомври

И през тази учебна година програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor ще стартира в София. Официалният ѝ старт ще е в началото на ноември. Ученици и ментори могат да кандидатстват за участие до 4 октомври.

Целта на програмата е да изгради мрежа от млади професионалисти, готови да споделят опита си с ученици от 10 и 11 клас. Всеки ученик получава ментор с опит и познания в сферата, от която се интересува. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е реализация на бизнес или социална идея, или пък друга инициатива, свързана с личностното развитие на ученика.

Екипът на ABLE Mentor вече има над 20 активни членове, които се грижат комуникацията между ментори и ученици да върви гладко и им осигуряват необходимите ресурси и контакти, както и организират събитията от програмата.

Как да се включиш

Ако желаете да се включите в програмата (като ментор или като ученик) се регистрирайте на www.ablementor.bg до 4 октомври. Ако сте ментор, трябва да изпратите автобиография, а ако сте ученик – есе не тема "Какво искам да подобря/постигна/развия... и как" в размер от 150 - 300 думи (на имейл students@ablementor.bg).

Първото събитие от програмата ще бъде на 2 ноември.

Досега в ABLE Mentor

През миналия сезон на ABLE Mentor 37 екипа (един ученик и един ментор) завършиха успешно програмата. Сред техните постижения имаше бизнес план за развитие на верига хотели, мобилно приложение, списание, танцувален флашмоб и други. За проектите можете да прочетете повече тук.

Предстои да видите

През септември ще стартира и ABLE Mentor Alumni Network, чиято цел е да изгради мрежа на завършилите досега програмата ментори и ученици.

Екипът на ABLE Mentor се стреми програмата да излезе и извън София, и то още през този учебен срок. В полезрението на организаторите в момента са Русе, Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Бургас.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/0cgv

Повече информация за Мирослав Джоканов

Мирослав Джоканов
CEO на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) (2012-2013) | Преподавател в Софийския университет (2012-2014) | Мениджър във VMware (2014-2016) | CEO в Shkolo.bg | Предприемач и ментор | Учил в България и САЩ

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*