Начало / Новини / ABLE Ментор 2: Приключението започна!
ABLE Ментор 2: Приключението започна!

ABLE Ментор 2: Приключението започна!

2 мин

2 ноември (неделя) – 4 български града (София, Русе, Стара Загора и Бургас), повече от 100 двойки ученик и ментор, купища нови запознанства и положителен заряд, незабравими емоции... ABLE Ментор сезон 2 е отново тук - вече официално открит!

Ниските живачни нива в неделната ноемврийска утрин рязко избухнаха, за да потопят в обаятелен екстаз десетки ментори и ученици из всички краища на страната в рамките на официалните откриващи събития на проекта за развитие на лидерски и предприемачески потенциал сред гимназиалните ученици ABLE Ментор.

За втори път програмата отваря широко врати, но този път из цялата страна, понасяйки олимпийската факла из различни български кътчета, за да разпръсне лидерския дух в опит да динамизира образователната среда на младите родни надежди, подобрявайки техните личностни и професионални качества. За тази цел помагат ментори в лицето на опитни експерти, мениджъри и предприемачи, с които в рамките на 4 месеца учениците изготвят практически проект в социалната, личностната или предприемаческата сфера.

И в 4-те града събитието повдигна завесата със зареждаща презентация, касаеща основните цели, насоки и задачи пред екипите ментор-ученик.  След стремителната „презентационна” завръзка, откриващите събития кулминираха в множество networking игри, които спомогнаха взаимното опознаване на екипите ментор-ученик и определянето на общите им цели в рамките на проекта. Усилен труд и креативност завладяха подиума, а междувременно в екипите една след друга се раждаха шарен букет от предприемачески идеи, обществени и личностни проекти с висока добавена стойност.

В София събитието приветства 60 екипа насред наженения от страсти Betahaus, горд партньор на проекта.

В Русе ABLE приветстваха над 20 екипа, обединявайки с каузата си и други съмишленици, които подкрепиха идеята на местно ниво, в това число Start it Smart | Ruse, Buda House и Факултета по Бизнес и Мениджмънт към Русенския университет.

В Бургас 15 екипа белязаха откриването на програмата в офиса на Младежки глас.

В Стара Загора проектът стартира с 8 двойки, които включват ученици и ментори от 4 населени места. Партньорите от Фондация „Лидер 1“ се бяха погрижили събитието да протече по вълнуващ и интересен за участниците начин.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/AYf5

Повече информация за Мирослав Джоканов

Мирослав Джоканов
CEO на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) (2012-2013) | Преподавател в Софийския университет (2012-2014) | Мениджър във VMware (2014-2016) | CEO в Shkolo.bg | Предприемач и ментор | Учил в България и САЩ

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*