Начало / Статии

Статии

Уроци по лидерство от Васил Терзиев

Първият гост в Leader Talks* за 2018-та година привлече повече интерес от всички събития за предприемачески награди в страната през изминалата година. Над 450 гости се събраха в клуб Carrusel на 8ми февруари, за да почерпят от знанието и опита на един от водещите технологични предприемачи в България - Васил Терзиев. С дългогодишен опит като съосновател и изпълнителен директор на софтуерната ... Виж цялата публикация »

Kриптовалути, водопроводчици и бизнес за чорапи. Или защо се отказах от дигиталното злато.

ОК…признавам си. И аз си купих биткойн… тази мистична, вълнуваща криптовалута, яздеща мечтите на шеметно богатство, изпълваща съзнанието ми с черни Ламборджинита, Черни Златки и бяло злато. Ако не сте чували за могъщия Биткойн, за всеможещия Етер и космическите възможности на блокчейн технологията — тази статия не е за вас (добре де, ето тук може да се запознаете). Ще бъда още по-честен — притежавах ... Виж цялата публикация »

Между Китай и България — бизнес или просто истерия

Китай бе нова дестинация за мен. Имах задълбочени наблюдения над югоизточна Азия — Тайланд и Лаос (живях близо половин година в северен Тайланд), но империята на Дракона беше ново предизвикателство. Казвам се Недялко Дервенков и съм международен посланик на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи. За сега. Получих покана от Посланика на Китайската Народна Република да присъствам на конференция. Един слънчев ден, телефонът ... Виж цялата публикация »

За покорените върхове и родените лидери

„Тя се изправи и започна да се разхожда като вдървена, понеже се страхуваше да не ѝ падне короната.“ „Алиса в огледалния свят“ Колко всъщност тежи короната? Зависи от гледната точка. А гледката винаги ще е по-красива от върха. Точно затова изкачването си струва усилията. А тези, които накрая се любуват от високо на прекрасните панорами в ниското, са онези, които ... Виж цялата публикация »

Защо 30 не са новите 20?

Случвало ли ви се е да си задавате въпроса „живея ли живота, който искам?“ Не е нужно да се замисляте, отговорът е ясен. Всеки един от нас в даден момент се пита дали се е превърнал в човека, който е мечтал да бъде - този, който е постигнал целите си. За съжаление обаче процентът от хора, които ще отговорят положително, ... Виж цялата публикация »

Не поколенията разделят работата, а стереотипите!

Има ли наистина разлика в различните поколения на работното място? Медиите съобщават, че в днешно време при сблъсъка на 4, а скоро и 5 поколения на едно място, се получават разделения.   Koе e общото между поколенията? Често чуваме, че милениалите са разглезени и невежи, поколението Х са скептични и негативни, бейбибумърите живеят за работата си, а пък традиционалистите са ... Виж цялата публикация »

Дама, Лидер или Дама Лидер?

Какъв по-добър пример за жена лидер и олицетворение на сила от Маргарет Тачър? И не просто дама, а наистина Дама Лидер. Еталон за непоколебимост и пример за подражание. Едновременно мразена и обожавана. Но не е ли това най-голямото доказателство за величието на един лидер? И то – жена лидер. С главно Ж и главно Л. Ето тук може би е ... Виж цялата публикация »

Да презентираш на Microsoft Ignite

Вижте какво сподели пред нас Борис Христов за своето вълнуващо преживяване във връзка с участието си в престижното събитие Microsoft Ignite. Най – голямата годишна конференция на Microsoft в света. Всеки би искал да презентира там… Тръгвайки към летището в София, в мислите ми е моментът, в който получих мейла, с който бивам одобрен за конференцията и честно казано – ... Виж цялата публикация »

5 минути експеримент!

С Веселин Зефиров (Управител и съдружник в консултантска компания БИ ВИ ТИ ПРОДЖЕКТ СОЛЮШЪНС ООД) направихме следния експеримент : Накарахме го да си представи, че влиза в три различни стаи – стаята на успеха, на лидерството и на предприемачеството. Във всяка от тези стаи има публика, която е на противоположния полюс по разсъждения. Задачата на Веселин беше за 5 минути ... Виж цялата публикация »

Храната влияе на продуктивността ни

Опитайте да се сетите кой ден от миналата седмица сте бил/а най-продуктивен. А сега се запитайте: какво ядох на обяд точно този ден? Когато отчитаме факторите, които влияят на това как се представяме на работното място си, много рядко отделяме време да мислим за храна. За онези от нас, които всеки ден се борят да прочетат и отговорят на мейли, ... Виж цялата публикация »