Начало / Новини / Стартира лидерската програма Council Leaders
Стартира лидерската програма Council Leaders

Стартира лидерската програма Council Leaders

1 мин

Програмата Council Leaders

На 25 и 26 Април Асоциацията на българските лидери и предприемачи - ABLE, Студентски съвет към ТУ, Студентски съвет към УНСС и Студентски съвет на НБУ поставиха началото на едно историческо партньорство. Близо 40 представители на тези три студентски съвета взеха участие в първото събитие от лидерската програма ABLE Council Leaders Program.

Проектът цели устойчиво подобряване на качеството на работа на всичките 50 студентските съвети в страната. Споделяне и копиране на добри практики между студентските съвети и външни организации.

Какво се случи на първата среща

Форумът събра на едно място лидерските екипи на тези институции със следната цел – да разменят добри практики, да намерят решения за проблемите, пред които са изправени, и да изградят стратегиите си за развитие по лидерски – заедно.

Екипите се срещнаха с експерти в сферите на лидерство, управление на проекти, управление на конфликти, изграждане на екипи, ПР и комуникации, създаване на публичен имидж, слушане на „клиента”, подоряване на репутацията, създаване на мисия, визия, цели и план за тяхното постигане.

Деси Бошнакова, Саша Безуханова, Краси Енева, Илина Димитрова, Тодор Саракчиев, Николай Ангов, Тодор Гигилев, Радостина Ценова, Венеция Нецова, Ангел Куртев и Радостина Бойчева бяха експертите, които споделиха своя опит и случиха това събитие. Крайната цел – всеки студентски съвет да изработи собствена визия, мисия, цели и план за изпълнението им. Всяка сесия и работилница през тези два дни приближаваше екипите все по-близо до поставената цел, а като награда за добре свършената работа, всеки съвет получи свой личен ментор, който в продължение на два месеца да подпомага процеса по реалното изпълнение на целите.

Не можем да споделим детайли от решенията, но можем да обещаем, че се задават големи неща в света на българските студенти. 🙂

За повече информация посетете сайта на Council Leaders.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/council-start

Повече информация за Мирослав Джоканов

Мирослав Джоканов
CEO на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) (2012-2013) | Преподавател в Софийския университет (2012-2014) | Мениджър във VMware (2014-2016) | CEO в Shkolo.bg | Предприемач и ментор | Учил в България и САЩ

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*