Начало / Новини / Световни имена от областта на предприемачеството в CEED Global Conference 2016
Световни имена от областта на предприемачеството в CEED Global Conference 2016

Световни имена от областта на предприемачеството в CEED Global Conference 2016

3 мин

Над 300 професионалисти от сферата на предприемачеството и бизнеса от цял свят ще се съберат на 14 април в София Тех Парк за CEED Global Conference 2016, организирана от CEED България, част глобалната мрежа на CEED. Всички гости на събитието ще отправят поглед десет години напред в бъдещето на бизнеса, като основната тема е “Готови ли сте за следващото десетилетие?”. Конференцията ще отбележи 10-годишнината на CEED, чието официално откриване бе в София през 2005 г.

Основни лектори на CEED Global Conference 2016 ще бъдат главният редактор на сп. Inc. Ерик Шуренбърг и Джим Стайкледър, директор Иновации в Dell Services. Сред останалите участници в събитието са серийни предприемачи и управители на глобални инвестиционни фондове като Галахад Кларк (Vivobarefoot), Мария Анселми (Bisnode), Линус Биле (Eicorn Enterprise Ignition), Ралф Като (Guiding Capital), Яка Левстек (D.Labs), както и добре познати имена от родната предприемаческа среда – Ивайло Симов, Елвин Гури, Любен Белов, Павел Езекиев, Стефан Ганчев и др.

По време на конференцията ще бъдат дискутирани най-новите тенденции в сферата на развитието на бизнеса, предприемачеството, технологиите, стартъп възможности и инвестициите – какви са най-новите идеи, възможности и пречки за тяхното развитие, кои са водещите сектори, къде е интересът на инвеститорите, държавата и обществото като цяло. Събитието ще обедини цялата българска предприемаческа екосистема и ще насърчи сътрудничество и координация между всички организации, които работят в тази сфера.

Глaвният редактор на Inc. Magazine Ерик Шуренбърг ще говори за “Големия мит за предприемачите визионери”, а малко по-късно през деня ще модерира и дискусия, на която утвърдени предприемачи ще споделят своите успешни истории. Освен темата “Готови ли сте за бъдещето – къде ще бъде бизнесът Ви през 2025 г.?”, Джим Стайкледър от Dell ще изнесе и специализиран уъркшоп за иновации на тема “Какво да спрете, започнете или направите различно още днес?”. Сред акцентите е и дискусията “Когато жените успяват” с участието на Мария Анселми (Bisnode), Анн Рихарт (Redi School of Digital Innovation) и Марияна Хаманова (Cleantech Bulgaria).

Целта на глобалната среща на мрежата на CEED е обмяна на опит, срещи с потенциални партньори и опознаване на нови пазари. “Нашите членове и останалите гости могат да се срещнат лице в лице, да разговарят за нови възможности и бизнес перспективи. Поканили сме някои от най-добрите експерти в областта на иновациите, технологиите и стартъп средата, за да бъдем полезни за бъдещето развитие на предприемачеството и предприемаческата култура в региона и глобално”, каза Николай Ярмов, съосновател и изпълнителен директор на CEED България.

CEED Global Conference 2016 се организира с финансовата подкрепа на USAID, REG, SEAF, Turkish Airlines, фондация “Америка за България”, а УниКредит Булбанк е официална банка на конференцията. Партньори са Innovation Starter, Start It Smart, StartUP и 9Academy, а медийни партньори – Инвестор, Bloomberg TV Bulgaria, Дарик, сп. Мениджър, сп. Твоят бизнес, PixelMedia.bg, NewBusiness.bg, SocialEvo.net, NewTrend.bg и SeeNews.

Програмата на цялата конференция можете да видите тук.

За CEED Global:

Вече 10 години CEED Global e символ на мрежата от възможности и контакти, които компанията дава на своите членове и партньори. Нейната основа цел е достигането до етап на стабилност на млади фирми с иновативен продукт, чрез предаване на необходимите знания, контакти и know-how, съобразени със стадия им на развитие. CEED работи усилено за насърчаване и откриване на нови хоризонти за малките и средните предприятия в Европа, Африка и Азия.

Допълнителна информация:
Александър Кръстев

PRoPR Агенция

E: alex@pr-o-pr.com

M: +359 888 297 674

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/ceed16

Повече информация за Теменужка Панайотова

Теменужка Панайотова
Член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | Бакалавър по "Бизнес администрация и икономика" в Американския Университет в България | Mагистър по "Бизнес анализ" в Warwick Business School | Опит в предприемачество, консултантство и комуникации | Вярва в желанието за промяна и развитие като път към успеха.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*