Начало / Новини / Стартира кандидатстването по програма „Предприемачество и лидерски умения“ СЕП (SEP) 2016
Стартира кандидатстването по програма „Предприемачество и лидерски умения“ СЕП (SEP) 2016

Стартира кандидатстването по програма „Предприемачество и лидерски умения“ СЕП (SEP) 2016

2 мин

За седма поредна година 30 целеустремени и предприемчиви млади лидери ще имат възможността да станат част програмата по "Предприемачество и лидерски умения" (SEP), която предлага всяко лято петседмичен интензивен и практически минимодел на MBA обучение. Български студенти, завършили поне две години от следването си в акредитиран ВУЗ в България или млади хора, които в момента работят и са под 35 годишна възраст имат възможността да кандидатстват за програмата, която вече е отворена.

"Главната цел на програмата е да се усвоят основите на предприемачеството посредством комбинация от интензивни модули по бизнес и лидерски умения, проведени в три отделни модула в САЩ", разказва Елена Хаджисотирова, консултант по програмата „Младите лидери на България“. Според участниците обаче, които са вече над 170 души, програмата е много повече от това:

„SEP за мен беше тласъкът и енергията, от които се нуждаех в живота, за да изясня целите си и да разбера как да ги постигна.“ (Теменужка Панайотова);

SEP за мен беше една невероятна комбинация от академични предизвикателства, интелектуални стимули и нестихващ низ от емоции, сбити в пет седмици и слети в едно незабравимо цяло“ (Марта Георгиева);

„SEP за мен беше като поклоническия път, който някои избират да извървят след завършването на университета. Не важен с това в какво вярваш или къде стигаш, а с емоциите и срещите по пътя, и с промяната, която усещаш да настъпва в теб.“ (Мартина Радева)

След петседмичното обучение в САЩ младите предприемачи имат възможността да станат част и от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), „чиято цел е да пренесе ентусиазма и знанието, получено в САЩ, на родна земя, и да свързва възпитаниците на всички програми с една нескромно звучаща цел - да променят България.“ (Калина Чернева, участник в SEP 2013).

Ако имаш лидерски умения, интерес към предприемачество и силна заинтересованост да отдадеш своя принос на своята страна и своята общност, стани част от SEP 2016.

Видео интервю с участник и донор на програмата - в Bloomberg TV.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/sep16

Повече информация за Теодора Иванова

Теодора Иванова
Адвокат | Медиатор | Лектор | Член на УС на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | Завършила магистратура по право в СУ със специализация в университет Еразмус, Ротердам, Холандия I Специализация по предприемачество в Бабсън Колидж, САЩ | Силно вярва в думите на Наполеон Бонапарт, че „Лидерът е търговец на надежда.”.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*