Начало / Интервюта / По-иновативни, по-успешни, по-цветни във вълшебния свят на Escreo
По-иновативни, по-успешни, по-цветни във вълшебния свят на Escreo

По-иновативни, по-успешни, по-цветни във вълшебния свят на Escreo

7 мин

Представете си, че тази сутрин сте се събудили отново на 10 и имате право да се пренесете в света на любимата ваша приказка. Свят, създаден напълно по ваш вкус, свят, в който идеите се появяват сами без да е нужно да си блъскате главата с часове, свят, където всички ваши мечти се превръщат в реалност с неописуема лекота и истинско удоволствие. Това е светът на Escreo – светът на вашата приказка.

Тази приказка обаче не започва с „Имало едно време...“, защото всичко се случва тук и сега благодарение на боята Еscreo. Това е продукт, който за първи път се появява на българския пазар. Благодарение на него можеш да пишеш или да рисуваш по стената каквото ти хрумне без изобщо да се притесняваш, защото само за секунда можеш да го изтриеш. Всъщност, Escreo е полуретанова двукомпонентна боя на водна основа, която не позволява на маркера да навлезе под повърхността й. В същото време тя в никакъв случай не се измива лесно и е изключително устойчив продукт. В интерес на истината състават на боята не е кой знае колко важен. Въпросът, който всички задават е:

„Как мога да използвам боята и какво не мога да правя?“
CVS_001

И има само един верен отговор – можеш да правиш ВСИЧКО, каквото ти хрумне. Светът на Escreo е като едно магическо пространство, в което вълшебната пръчка най-напред е заменена от валяче за боядисване, а след това от най-обикновен маркер. Боята може да се нанесе по всяка стена, на тавана или на пода. За момента най-често се използва в офиси, но без проблем се прилага и в дома. Най-подходяща е за детската, защото всички знаем колко много малчуганите обичат да рисуват по стената. В кухнята пък може да си записваш рецепти или задачи, които оставяш на своя партньор.
Escreo (2)
Това не е всичко. Escreo се предлага в много форми, върху които да пишеш – кръгла, правоъгълна, облак, лампа, флашка, телефон или защо не символът на твоето лого. Можеш да нанесеш боята и върху най-различни пространства, покрити с латекс, от дърво или от метал. Вече има няколко осъществени проекта, чрез които можеш да пишеш на ъглово пространство, колона, дървена маса, бюро, врата или дори върху тоалетната. Единствената повърхност, върху която няма да ти се получи е пластмасата. Можеш да избираш от огромна палитра от цветове, в които да направиш мястото си за писане. Разбира се, те не са само в светлата гама. Има и черни повърхности, които обаче изискват тебеширени маркери. Продуктът предлага гъвкавост и разнообразие, а това са най-ценните неща, които стимулират човешкия мозък да произвежда иновативни идеи.
20151109_134735 20160503-0022

А защо да не използвам бялата дъска или пък да си поръчам от чужбина?

Истината е, че повечето клиени са привлечени от продукта не само защото е български, а поради простата причина, че Escreo предлага много по-добро качество и много повече услуги. Идеята на боята дори не е да се противопоставя на универсалните решения на белите дъски, а да създаде НОВО ВЪЗПРИЯТИЕ НА ХОРАТА ЗА ПРОСТРАНСТВОТО ОКОЛО ТЯХ. Много от нас са забравили детето в себе си и дори не могат да си представят колко дивиденти може да им донесе една такава промяна в интериора, която ги връща в света на невъзможното и го прави постижимо.

За никого не е тайна, че елитните компании се състезават за качествени кадри и работната среда в повечето случаи е далеч по-важна от заплатата. Escreo им дава това, което търсят – провокиране на прозрачност, комуникация, експресивност, спонтанност в идеите, сплотяване на екипа, креативност, мотивация за продуктивност, по-забавна атмосфера ... Нужно ли е да продължаваме? Неслучайно сред най-големите клиенти на стартиращата компания са Telerik, IBM, Mtel, Telenor, UniCredit Bulbank и други. Клиентите на Escreo приемат тази иновация като част от цялата тяхна корпоративна идентичност, бранд, култура, която искат да създадат в своя офис и сред екипа си.
IMG_1284

Като истински продукт на бъдещето боята е напълно безвредна, което е едно от най-ценните й предимства. Тя е на водна основа и няма толкова вредни частици, колкото нейните конкуренти. Не мирише, не вреди на здравето и въпреки това остава устойчива.Още повече, че за в бъдеще се предвижда тя да навлезе в детски градини, училища и университети.

А оттук накъде?

Това попитахме и ние създателите на това щуро приключение, наречено Escreo, а това са Елена, Искрен и Ясен, както и Манол. Естествено, идеите са много като във всяка стартираща компания и предстои да се отсяват.

В момента  Escreo боядисва около 300 кв. м. на месец. От компанията твърдят, че работят върху матово покритие, което ще намали гланца, а заедно с него и отблясъците. По този начин ще може да се прожектира върху стената. Формулата вече е разработена и действа, но предстои да се доусъвършенства. По този начин се постига и многофункционалност – пестят се време и средства, коитоса изключително ценни на всяка компания.

Еscreo се продава и в Холандия с ексклузивен партньор, разширява пазара и в Румъния. Макар за момента по-голямата част от поръчките да идват от България и по-специално от София, компанията има запитвания и от Франция, Австралия и Сингапур.

Пред създателите на боята стоят още стратегически партньорства като например това с фирми за мебели от сорта на Икея, а защо не и да се направят още продукти като всеки да бъде специализиран в своя област – за офиса, за дома, за външни врати и мебели на открито и т.н.

Искам да променя средата в офиса! Сега! Веднага!
20160503-0032
Всеки, който изяви желание, може да получи безплатна мостра в размер на един квадратен метър от Escreo. Предлагат се и демонстрации за дистрибутори и потенциални клиенти.

Ценообразуването е според квадратурата като колкото по-голяма е поръчката, толкова по-достъпна е боята.  Елена казва, че не искат да представят продукта си като по-добрата алтернатива на бялата дъска, а като „по-добрият начин хората да работят, да се забавляват, да бъдат по-отворени към детското в себе си“.

Навярно затова се отнасят към клиентите с особена грижа. Escreo работи с подизпълнители, които нанасят боята. В момента обучават свои кадри, защото искат хора, които са особено старателни и с внимание към детайла.

А какво по-хубаво от това – без никакво усилие да получиш мечтания свят и да превърнеш работното си място или дома си в страната на чедесните идеи, в страна на успеха, в страната, където мечтите оживяват! Очаква се подобни продукти все повече да се налагат на пазара, защото условията на работа стават все по-важен и понякога решаващ елемент в избора на работно място, пък и Escreo предлага цялостен процес, който позволява на потребителите да останат такива без да се натоварват с излишни грижи!

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/UdQr

Повече информация за Нанси Борисова

Нанси Борисова
Казвам се Нанси Борисова и съм студентка в първи курс във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Увертюра към журналистическата ми кариера е групата за неформално образование по журналистика клуб “Медии” в родния ми град Монтана. Започвах да пише и публикувам в местните медии още на 16 г. Печелила съм призови места в над 30 национални конкурси за есе, участвала съм в доброволчески акции, конферирала съм концерти, и съм водила кръгли маси. От ноември 2016 г. съм стажант в сайта на Дружеството на ООН в България. Публикациите ми в тази медия са по теми, свързани с околна среда, екология, климатични промени, здраве, възобновяеми енергийни източници и проблеми на ЕС

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*