Начало / Новини / Ноубъл Манхатан Коучинг откри група за безплатни обучения и в София
Ноубъл Манхатан Коучинг откри група за безплатни обучения и в София

Ноубъл Манхатан Коучинг откри група за безплатни обучения и в София

2 мин

Ноубъл Манхатан Коучинг сформира софийска Coaching Support група, която предоставя безплатни семинари за професионално и личностно развитие и индивидуални коучинг сесии. Същата група вече успешно действа във Варна.

Новосъздадената общност цели да информира широката публика какво представлява професията на коуча, както и да създаде среда за обмяна на опит за интересуващите се от областта - от практикуващите до обучаващите се, както и на местната общественост и бизнес средите.

Първото събитие

Първото събитие от поредицата се проведе на 5 февруари 2014 г. в "Хил Тауър бизнес център". То привлече над 70 участника и започна с открит семинар на тема „Коучингът – Катализатор на прозрението”, в който Президентът на софийската коучинг съпорт група, Катрин Прентис, aкредитиран Старши Коуч от Международния Институт по Коучинг и Менторинг, разясни основните опори, върху които се базира подходът и направи групова демонстрация на един от разпространените коучинг модели.

Гостите участваха в индивидуални сесии и така се докоснаха лично до практическото преживяване на коучинга. Сформирани бяха и групи за развитие на креативни решения по конкретни бизнес и житейски казуси, както и група за обмяна на опит между професионалисти и студенти от различни коучинг програми и обучаващи компании, съобщават организаторите.

Втора професионална среща

Втората професионална среща се проведе в сряда, 5 март 2014 г. със специален гост психологът Еленко Ангелов. Той запозна гостите си с ефективните стратегии за представяне пред публика.

Амбицията на организаторите е подобно събитие да се провежда в София всеки месец, като са подготвили програма от семинари за личностно развитие с атрактивни лектори и теми, насочени както към бизнеса, така и към широката публика.

Месечните срещи ще съдържат три индивидуални елемента - на всяко събитие различен гост-лектор ще запознава участниците с ключови познания в области, свързани с професионалното и личностното развитие. След което участниците ще имат възможността да се включат в работата на един от следните работни кръгове по свой избор:

  • "мастърмайнд" група;
  • група за подпомагане на специалисти по коучинг (и обучаващи се, и практикуващи);
  • група за провеждане на безплатни коучинг сесии.
Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/X0UI

Повече информация за Мирена Руменова

Мирена Руменова
Журналист с опит в онлайн медии и телевизии | Автор на публикации, филми и репортажи | Завършва бакалавърската си степен по "Журналистика" в СУ | Неуморим търсач на думи, хора и истории.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*