Начало / Новини / НМФ организира лятна академия за млади лидери
НМФ организира лятна академия за млади лидери

НМФ организира лятна академия за млади лидери

2 мин

Национален младежки форум (НМФ) организира за трети път лятна академия за младежи с интерес в сферата на лидерството и комуникационните умения. За участие в инициативата се допускат кандидати на възраст между 15 и 29 години, активно работещи с младежи или с младежки организации.
Млади лидери 2014“ е разделена на три последователни нива, всяко от които със специфични обучителни модули и заложени цели за развитието и придобиването на конкретни компетенции, знания и умения, съобщават от НМФ. Разходите по настаняване, храна и материали на всички одобрени ще бъдат поети от организаторите.
Първото ниво ще се проведе от 7 до 11 септември в ученическа база „Атия“, община Созопол. Тук участие могат да вземат около 60 младежа, които ще бъдат разпределени на фокус-групи, ръководени от професионални обучители. Всеки работен ден започва с лекция по обществено значима тема и активна дискусия. Освен запознаване с конкретна тема, тази част има за цел да упражни говоренето и дискутирането на участниците по определени теми и развитието на отношение по темата и придобиването на знания.
Всеки участник ще получи сертификат за придобитите умения, а най-добрите от тях ще преминат в следващото ниво.

Във второ ниво на Академията ще се наблегне изцяло на творческите и лидерските умения за участниците и възможностите им да участват пряко в процесите на вземане на решения и да създават собствени аргументирани решения по актуални проблеми. Ще бъдат организирани симулации на структурен диалог и политически дебати, а друг основен фокус ще са презентационните и комуникационните умения.

Третият „клас” на инициативата ще подготви бъдещи обучители, които ще съдействат на НМФ за развитието на капацитета на младежките организации в по-широк обхват и с постигнато високо качество. В това ниво участниците ще придобият опит и компетенции как да предават знания. Завършилите клас 3 ще могат да кандидатстват за включване в Звеното от тренери на организацията.
Чрез Младежките академии НМФ си поставя за цел да създаде устойчив механизъм за стимулиране израстването на млади лидери в България, които да имат компетенциите, уменията, волята и мотивацията да бъдат двигател на позитивни, общественозначими процеси, обобщават организаторите.
Желаещите да участват следва да попълнят онлайн-формуляр за кандидатстване ( http://isic.bg/apps/nmf ), не по-късно от 8 август (петък) 2014 г.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/VXXk

Повече информация за Мирена Руменова

Мирена Руменова
Журналист с опит в онлайн медии и телевизии | Автор на публикации, филми и репортажи | Завършва бакалавърската си степен по "Журналистика" в СУ | Неуморим търсач на думи, хора и истории.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*