Начало / Статии / Leader Talks / Може ли един успял човек да бъде щастлив? – Левон Хампарцумян
Може ли един успял човек да бъде щастлив? – Левон Хампарцумян

Може ли един успял човек да бъде щастлив? – Левон Хампарцумян

3 мин

Точно по средата на месец април, Leader Talks отново канят интересен гост. Домакин на събитието е Raffy The Club, който през последните месеци се превърна в обичайното място за провеждането на срещи с гостите на Leader Talks. Днес специален гост ще бъде Левон Хампарцумян – да дългичко име, което кара езика леко да се преплете. Не вярвам, че има човек, който не е чувал за него, все пак е изпълнителен директор на една от най – проспериращите банки – UniCredit Bulbank. Всъщност, той е от хората носил повечко дини под една мишница – от инженер химик, преминал през Кремиковци, през заместник-министър, мениджър, банкер на годината до титлата Комендаторе. Доста дълъг списък.

За себе си казва, че е интелигентен егоист и вярва, че успехът не е случаен. С чувство за хумор и отговори, предизвикващи усмивка и замисляне едновременно, Левон Хампарцумян отвръща на подадените му пасове. С изключителна лекота и със свалени прегради на междуличностната комуникация, той разказва за своята житейско – професионална пътечка.

Споделя, че забравя провалите, но наученото винаги остава. Колкото и ниско да паднеш, винаги се намира стълбичката, която те връща обратно в играта. Място за отказване и отчаяние няма, защото птичето все някога каца на рамото. Малко късмет винаги е добре дошъл.
Според Левон Хампарцумян лидерът трябва да се роди – да, но той трябва да се изгради и по – точно да се самоизгради. Човек сам преценява възможностите си, но той самия трябва да реши, че иска още и още, иска да граби от знанията, средствата и опита, за да израсне като можеща, успешна личност и обогати собствения си капацитет.

И той като всички останали минава през трите етапа – да работиш за другите, да работиш за себе си и другите да работят за теб. И въпреки, че смело може да се нарече успял, че за него работят много хора, г – н Хампарцумян казва, че най – голямото постижение тепърва предстои. За всичко е необходимо време, време, което да ти даде нужното търпение и да изчака да те срещне с точните хора. А хората са от изключителна важност, защото те представляват средата, която подбутва и издига лидера. „Успешните екипи са тези, които успяват да компенсират взаимно своите недостатъци. Успешните лидери пък са тези, които оценяват ситуациите по – добре от другите.“

Левон Хампарцумян казва, че е богат, но богат в смисъл, че е в състояние да печели необходимото, за да поддържа вътрешния си баланс. Негов съвет е „ Когато решите да инвестирате, не си дръжте всички яйца в една кошница.“

Приятно е, когато ти се дава шанс да чуеш какво има да ти каже такъв човек – издигнал се в обществената йерархия, заслужил доверие у едни и завист в други. Но той те кара да бъдеш от „ можещите“, защото техните успехи правят живота по – съдържателен и надежден. Срещата с него бе истинска и направи пролетната вечер по – одухотворена и макар, че времето се изтърколи бързо, тя бе напоена с хумор, истински истории и насоки.

Запомнете, че истинският лидер използва и нарежда фигурите от шахматната дъска по подходящия начин, за да може те да се превърнат в инструменти към по – доброто утре!

Автор Моника Златинова

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/levon

Повече информация за Павел Вълканов

Павел Вълканов
Специалист Дигитален Маркетинг | Икономист | Учил международен маркетинг и управление на проекти в САЩ | Член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | @vulkanoff | LinkedIn профил

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*