Начало / Статии / Житейски хакове / Какво кара хората да се пристрастяват
Какво кара хората да се пристрастяват

Какво кара хората да се пристрастяват

1 мин

По колко пъти на ден отваряте Фейсбук? Ако отговорът е по-голям от 3, значи и вие сте един от милионите, които са развили зависимост към социалната мрежа.

Какво обаче кара хората да се пристрастяват - към кокаин, към смартфоните си, към фейсбук лайкове, към хазарт, към порнография, към шоколада?

Ако искате да получите отговор на този въпрос и също така да разберете как да помагате на хората около вас да преодоляват своите зависимости, задължително изгледайте следното 14-минутно видео. В него британският журналист Йохан Хари споделя изводите от своя дългогодишен опит в борбата с тежките зависимости.

Според Йохан Хари вече цял век развитите общества заклеймяват зависимите, наказват ги и ги отлъчват от обществения живот. Първоначалната идея, че това би ги накарало да се поправят, изглежда не работи. И то от много години.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/addict

Повече информация за Мирослав Джоканов

Мирослав Джоканов
CEO на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) (2012-2013) | Преподавател в Софийския университет (2012-2014) | Мениджър във VMware (2014-2016) | CEO в Shkolo.bg | Предприемач и ментор | Учил в България и САЩ

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*