Начало / Статии / Leader Talks / Дилян Павлов – за успешното лидерство
Дилян Павлов – за успешното лидерство

Дилян Павлов – за успешното лидерство

3 мин

Месец март, централна софийска улица. Датата е 25.03.2015г. – денят сряда. За едни малък петък, за някои просто средата на седмицата, а за други – денят на срещата с Дилян Павлов. Мястото и часът са ясни, аудиторията е налице, да поговорим малко и за атмосферата на събитието.

Дилян Павлов - скромен и успешен предприемач

Точно тази вечер Raffy The Club, любезно приютява поредната среща на Leader Talks. Събират се групи, по-големи или по-малки и зачакват срещата с Дилян Павлов. Един успял човек, преборил се с много трудности и безсънни нощи, за да стигне там, където е днес. Без излишно самочувствие, тежкарско поведение, той увлекателно, приятелски и спокойно разказва за стъпалата, които е изкачил. Той, определено познава риска, тръгнал от инвестиционния бизнес, заложил всичките си спестявания в основаването на фирма за уеб услуги и разработка на софтуер. И най-важното е, че успява. Смело може да го наречем лидер, но е такъв, защото е имал вяра, смелост, стремеж и чувство за риск. Обича думите на Максим Горки „Животът ни разбърква като карти и само случайно – и то не задълго – ние попадаме на своето място.“ Дилян Павлов е видял и опитал доста местенца от глобалното кълбо, което обитаваме, някои сигурно по-уютни от други. Но както знаем, няма перфектни места по света. А и за да успееш – търсиш. Научаваш се да бъдеш изследовател на собствените си възможности, ценности и идеи. Търсиш пролуките от дадено падение, за да намериш изхода към възхода.

Управлява се с пример, а не с голи думи

„Управлява се с пример, не с голи думи“ – мисля, че всички ще се съгласят с този израз. Трябва да има водачи, които да поведат стадото, да му покажат какво се крие отвъд планините, отвъд разбитите тротоари, отвъд празните стаи и да запалят искрата на идеята у всеки. Лидерът трябва да повярва в екипа си и да направи така, че всеки член от него да повярва и в себе си.

Въпреки натоварения график, мащабните проекти и организирането на тиймбилдинги, Дилян Павлов намира време и за любимото си  хоби – киното. И да малко е странно да съчетаваш софтуерни компании с кинорежисури, но е възможно. Важното е да се взима най-полезното от едната и от другата сфера, пък какво лошо в обединяването и измъкването на идеи между двете. Различните занимания, подаряват разнообразни гледни точки и потенциално нови творчески хрумки.

Но може би най-ценното е, че хора – успели хора, хора-лидери, хора тръгнали без нищо, облечени само с идеи, постигат това, което са таили вътре в себе си. И те споделят с нас за малките крачки, спънките и разпознаването на точния момент, онзи момент, който кара нещо вътре в теб да се преобърне и да ти покаже, че съществуваш. Учат ни да скочим и да хванем целите си, учат ни да се обградим с още няколко „ луди“ глави, които вярват в общото благо и заедно да бъдем в една лодка, гледайки в една посока.

Дилян Павлов успява да въздейства на хората около себе си и най-интересното е, че споделя как хората са като различните цветове, няма лоши, по-малко използваеми или ненужни. Така, че действайте, зареждайте се от истински успели лидери, не се страхувайте да мечтаете, бъдете цвета и нюанса, който ви идва от вътре и не забравяйте, че добрите идеи все някога ще ви открият!

Автор: Моника Златинова

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/dilyan-pavlov

Повече информация за Павел Вълканов

Павел Вълканов
Специалист Дигитален Маркетинг | Икономист | Учил международен маркетинг и управление на проекти в САЩ | Член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | @vulkanoff | LinkedIn профил

Един коментар

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*