Начало / Новини / Брайън Трейси – Успешни Практики в Продажбите
Брайън Трейси – Успешни Практики в Продажбите

Брайън Трейси – Успешни Практики в Продажбите

4 мин

На 3 ноември в София се проведе един от най-успешните семинари на Брайън Трейси  - „Успешни Практики в Продажбите“, на който присъстваха повече от 300 специалисти по продажби, мениджъри от различни сфери на бизнеса и хора, които искат да усъвършенстват уменията си за продажби.

Брайън Трейси е консултирал над 1000 фирми и говорил пред повече от 5 000 000 човека от близо 60 държави. Като лектор говори пред 250 000 човека всяка година. Автор е на над 50 бестселъра, и е създал над 300 обучителни аудио и видео програми.

По време на семинара Брайън мина през различни теми и обсъди качества, които различават посредствените от добрите специалисти . Оказа се, че разликата между тях е много малка – дели ги единствено факта, че едните спират да учат, а другите не спират да се развиват и да придобиват нови умения полезни за професионалната сфера, в която работят. Това различава и лидерите в продажбите от всички останали търговци на пазара.

Семинарът на Брайан Трейси завърши със 7-те принципа на по-успешните търговци. Това са и основните заключения, които искам да споделя с читателите на Leadership.BG.

  • Бъди сериозен в това, което правиш. Не се отказвай и извърви целия път нагоре.

Важно е, когато човек е избрал да се развива в дадена професия, да прави всичко възможно, за да стане по-добър в нея, да не се отказва, и да не съжалява за избора си. Случва се на всеки да се провали, да не успее и да не се чувства на място, но най-добрите винаги се вдигат нагоре и продължават напред.

  • Определи едно умение, което ще ти помогне да успееш. Научи го и тренирай. Когато го придобиеш – избери друго.

Има много умения, които ни трябват, за да станем по-добри специалисти в сферата, в която работим и искаме да се развиваме. Като първа стъпка може да отидеш да говориш с мениджъра си и да му зададеш въпроса – „Кои умения са важни за работата ми. Как ще стана по-добър в това, което правя?“ След това, избери едно и се концентрирай върху него. Когато вече си достатъчно добър, и всички останали го забелязват, избери друго умение и развивай него.

  • Бъди сред правилните хора.

Когато искаш да продаваш, говори с клиенти; когато искаш да учиш, говори с хора по-опитни от теб. Бъди сред хора, които ти помагат и те развиват.

  • Грижи се за здравето си.

Физическото и психическото здраве са еднакво важни както за професионалното ти развитие, така и за личното. Когато се чувстваш добре, успяваш да постигнеш много повече неща с усилията, които полагаш.

  • Визуализирай успеха и себе си, като най-добрия в това, което правиш.

Ако вярваш в това, което правиш и постоянно си го представяш – рано или късно то ще се случи. Когато си поставиш цел, е важно да я визуализираш, да я виждаш не като нещо невъзможно и далечно, а като нещо, което неминуемо ще се случи.

  • Говори позитивно и контролирай вътрешния си позитивизъм.

Когато мислим позитивно, светът се обръща към нас с усмивка. Когато вярваме, че клиентите ще ни отговорят с „Да“, то тогава дори и да чуем 20 пъти „Не“, ще знаем, че и положителният отговор ще дойде скоро.

  • Бъди активен – важно е да си зает, да се движиш, да се развиват и да усетиш чувството на забързаност.

Активните хора са изпълнени с ентусиазъм и енергия – те искат постоянно нещо да се случва, да има движение. Когато си под напрежение и си неспокоен, когато се чувстваш зает, си много по-продуктивен и мислиш в перспектива и как да се развиваш. Спокойствието е хубаво, но в определени граници. Прекалено много спокойствие води до летаргия, от която трудно се излиза.

Като заключение, и едно от най-важните неща, които Брайън Трейси сподели, е че ентусиазираните специалисти по продажби успяват да затворят много повече сделки от останалите. Това са тези, които знаят всичко за продукта, използват го всекидневно и биха си го купили те самите. Това са хората, които могат да заразят клиента с техния ентусиазъм и да му предадат цялата енергия, която носят. Това са хората, на които не можеш да откажеш дори и да искаш.

Кратък линк към настоящата публикация: http://ld.rs/lhZH

Повече информация за Теменужка Панайотова

Теменужка Панайотова
Член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) | Бакалавър по "Бизнес администрация и икономика" в Американския Университет в България | Mагистър по "Бизнес анализ" в Warwick Business School | Опит в предприемачество, консултантство и комуникации | Вярва в желанието за промяна и развитие като път към успеха.

Отговори

Електронната поща няма да се показва. Задължителните полета са маркирани с *

*